Fallback-banner: Industri & Eiendom

Desinfektionsteknologier

Ultraviolet (UV) strålning

UV är en av den vanligaste metoderna för desinfektion. När UV-ljus tränger in i en organisms cellvägg förstör det cellens förmåga att reproducera, dvs. cellens genetiska material (DNA och RNA) inaktiveras. UV-system har en omedelbar men kortvarig desinficeringseffekt och används ofta för ändamålet som hygieniska barriärer / ”portvakter”.

AOP (Avancerad Oxidation Process)

Oxidation av mikroorganismer och andra organiska föroreningar är en av de mest kraftfulla desinfektionsmetoderna som finns tillgängliga idag. AOP använder de starka oxidationsförmågan hos OH-radikaler för att inaktivera och bryta ned mikroorganismer till icke-farliga och oorganiska ämnen. OH-radikaler har en hög oxidationspotential och nedbrytningshastigheten är snabbare och effektivare än andra välkända oxidanter, t.ex. Ozon och Hypokloritsyra (HOCl). AOP: er har en mycket stark och omedelbar desinficeringseffekt och passar väl för ändamålet som en hygienisk barriär / ”gatekeeper”.

Silver och koppar sterilisering

Desinficeringseffekten av silver och koppar joner har varit känd sedan urminnes tider och används allmänt över hela världen. Silver och koppar jonerna penetrerar bakteriens cellvägg varför bakterierna spricker och dör. Silver och koppar jonerna är stabila och desinfektionsmetoder baserade på denna teknik har en långsiktig desinfektionseffekt och är mycket lämplig för att förhindra skapande av biofilm och bakterietillväxt, inklusive legionella.

Ultrafiltration (UF)

UF är en membran filterteknologi som fysiskt tar bort mikroorganismerna från vattnet. Enwas UF-system har en porstorlek på 0,03 µm.

Kontakta oss

Enwa Water Technology AB                

Importgatan 21

422 46 Hisings Backa   

+46 31 742 92 50

Försäljningschef

Anders Wall

Telefon: +46 10 484 93 22

(Remove SPAMFILTER from the address)

Försäljning Industri & Fastighet

Lillemor Strömberg

Telefon: +46 10 484 93 23

(Remove SPAMFILTER from the address)

 

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i vårt kontaktformulär

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishIntegritet

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.