Fallback-banner: Maritim & Offshore

Desinfektionsteknologier

Ultraviolet (UV) strålning

UV är en av den vanligaste metoderna för desinfektion. När UV-ljus tränger in i en organisms cellvägg förstör det cellens förmåga att reproducera, dvs. cellens genetiska material (DNA och RNA) inaktiveras. UV-system har en omedelbar men kortvarig desinficeringseffekt och används ofta för ändamålet som hygieniska barriärer / ”portvakter”.

AOP (Advanced Oxidation Process)

Oxidation av mikroorganismer och andra organiska föroreningar är en av de mest kraftfulla desinfektionsmetoderna som finns tillgängliga idag. AOP använder de starka oxidationsförmågan hos OH-radikaler för att inaktivera och bryta ned mikroorganismer till icke-farliga och oorganiska ämnen. OH-radikaler har en hög oxidationspotential och nedbrytningshastigheten är snabbare och effektivare än andra välkända oxidanter, t.ex. Ozon och Hypokloritsyra (HOCl). AOP: er har en mycket stark och omedelbar desinficeringseffekt och passar väl för ändamålet som en hygienisk barriär / ”gatekeeper”.

Silver och koppar sterilisering

Desinficeringseffekten av silver och koppar joner har varit känd sedan urminnes tider och används allmänt över hela världen. Silver och koppar jonerna penetrerar bakteriens cellvägg varför bakterierna spricker och dör. Silver och koppar jonerna är stabila och desinfektionsmetoder baserade på denna teknik har en långsiktig desinfektionseffekt och är mycket lämplig för att förhindra skapande av biofilm och bakterietillväxt, inklusive legionella.

Ultrafiltration (UF)

UF är en membran filterteknologi som fysiskt tar bort mikroorganismerna från vattnet. Enwas UF-system har en porstorlek på 0,03 µm.

Kontakta oss

Enwa Water Technology

Importgatan 21

422 46 Hisings Backa 

+46 31 742 92 50

mar-off@enwa.com

Senior Key Account Manager

Tomas Dubar

Telefon: +46 (0) 70 425 10 23

(Remove SPAMFILTER from the address)

Area Sales Manager

Joakim Holmstedt

Telefon: +46 10 484 93 13

(Remove SPAMFILTER from the address)

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishIntegritet

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.